Chokladbollar | Zweedse chocoladebollen

Deze Zweedse chocoladebollen gerold in kokos zijn zo gemaakt en er komt ook nog eens geen oven aan te pas. Er zijn recepten waar koffie wordt toegevoegd, maar zelf vind ik ze, hoewel ik gek ben op een stevige espresso, lekkerder zonder de toevoeging van koffie. De koffie in dit recept staat dan ook tussen haakjes, beslis zelf wat je het lekkerst vindt.

Je hebt nodig:
150 gr zachte roomboter (kamertemperatuur)
200 gr suiker
300 gr havermout
1 theelepel vanillesuiker
3 eetlepels cacao
(2 eetlepels koude sterke koffie, optioneel)
geraspte kokos om de ballen in te rollen


Zo maak je ze:
Meng de suiker, vanillesuiker, cacaopoeder en havermout in een kom door de zachte boter. (Voeg als laatste, als je het wilt toevoegen, de koude koffie toe.)
Vorm met je handen balletjes die ongeveer net zo groot zijn als een walnoot en rol deze door de geraspte kokos.
Bewaar de chocoladeballen in de koelkast

Andere pagina's

Back to Top