Perfect voor je kerstontbijt, of gewoon lekker bij de koffie, kerst of geen kerst. 

Je hebt nodig (voor ca. 20 stuks)​​​​​​​

voor het deeg
200 ml melk (bio)
80 gr boter (bio)
1/2 eetlepel gemalen kardemom
1 zakje gedroogde gist
1 bio ei
75 gr suiker
1/2 theelepel zout
500 gr bloem
voor de vulling
100 gr zachte roomboter (bio ) ( op kamertemperatuur)
50 gr  suiker
2 eetlepels kaneel
doosje ingevroren cranberries (250gr)
ei
voor er op na het bakken
paar eetlepels poedersuiker met een klein beetje water voor de icing


Zo maak je ze:

Ontdooi de cranberries in een bakje (gooi het vocht niet weg)

Meng de inhoud van het zakje gist met de bloem samen met de suiker, het zout en de kardemom. Smelt de boter en doe de melk erdoor. Voeg het boter-melkmengsel en het ei toe aan het bloemmengsel en meng door elkaar en kneed het deeg vervolgens ca. 15 minuten. Bedek het deeg met een schone theedoek en laat het op kamertemperatuur ca. 30 tot 40 minuten rijzen.  

Rol het deeg uit tot een dikte van ca. 3mm en een breedte van ca. 30 cm. Meng voor de vulling de zachte boter (kamer temperatuur) met de kaneel en de suiker en verdeel dit over je uitgerolde deeg.  Strooi 3/4 van de ontdooide cranberries erover. Rol het deeg op en snij de rol in 20 plakken. Verdeel ze over een aantal ovenschalen waarin je bakpapier hebt gedaan , de broodjes verdubbelen in maat dus hou daar rekening mee. Besprenkel de broodjes met wat van het vocht wat van de ontdooide cranberries is gekomen en strooi de overgebleven cranberries over de broodjes. Bedek met een schone theedoek en laat ongeveer 30 minuten rijzen of tot de broodjes in maat verdubbeld zijn.  

Verwarm de over voor op 200 graden. Klop het ei en strijk dit mengsel (niet te dik)  over de broodjes. Bak de broodjes in ongeveer 15 minuten goudbruin.

Meng voor de icing een paar eetlepels poedersuiker met een klein beetje water zodat een mooie icing ontstaat (niet te dun en niet te dik, je kunt beter wat extra water toevoegen dan dat je er in eerste instantie al teveel in doet) en decoreer daarmee, als de broodjes zijn afgekoeld, je kaneelbroodjes. Je kunt dit gewoon met een lepel doen.Back to Top