Toen ik research deed voor mijn Beatrix Potter verhaal liep ik tegen een boekje uit de jaren 80 aan "Beatrix Potter Country Cookery Book". Beatrix Potter had natuurlijk nooit een kookboek geschreven, sterker nog, voordat ze trouwde, toen ze 47 jaar was, had ze waarschijnlijk zelfs nog nooit gekookt. Beatrix groeide op in gegoede middenklasse en woonde tot haar huwelijk bij haar ouders, zoals een vrouw die niet getrouwd was betaamde. Die gegoede middenklassers hadden een kok en bedienden in dienst, dat hoorde bij hun stand, dus zelf koken was er niet bij. Beatrix vroeg als huwelijksgeschenk aan haar beste vriendin een kookboek om het te leren.
Het kookboekje wat ik tegenkwam is in de jaren 80 geschreven door de biografe van Beatrix die een paar jaar na Beatrix Potter's dood de eerste biografie over haar schreef. Ze liet zich inspireren door Beatrix Potter's tekeningen en dat wat ze gehoord had toen ze destijds research deed. 

Het is in ieder geval fijne stevige boeren Engelse kost die mij weer inspireerde tot een serie Farmhouse recepten, een serie die in de loop van de tijd wel door zal groeien. Een deel van de recepten vind je door op de foto te klikken.


Rabarber Crumble

met homemade custard

Scotch Broth

met zacht lamsvlees & parelgort

Porridge

Stevige havermoutpap met kaneel, boter en honing

Fish Pie

Echt comfort food met zachte vis, romige saus en goudbruine aardappelpuree

Dorset Apple Cake

'n ouderwets Engelse appelcake  

© Anna Rubingh

Andere pagina's

Back to Top