
Glögg is Zweedse gekruide warme winterse wijn. Naast wijn en kruiden voeg je nog wat extra sterke drank toe en het drankje wordt geserveerd met rozijnen en amandelen.
Je maakt het gemakkelijk zelf, binnen, op je fornuis of houtkachel of ook leuk in een pan boven een vuurtje buiten.
Je hebt nodig:
1 fles rode wijn
1 dl wodka (of andere sterke drank, wil je je glögg niet zo sterk maken dan laat je deze achterwege)
2 kaneelstokjes
7 kruidnagels
10 kardemompeulen
schil van een biologische sinaasappel
80 gr suiker
Rozijnen en amandelen
Je maakt het gemakkelijk zelf, binnen, op je fornuis of houtkachel of ook leuk in een pan boven een vuurtje buiten.
Je hebt nodig:
1 fles rode wijn
1 dl wodka (of andere sterke drank, wil je je glögg niet zo sterk maken dan laat je deze achterwege)
2 kaneelstokjes
7 kruidnagels
10 kardemompeulen
schil van een biologische sinaasappel
80 gr suiker
Rozijnen en amandelen
Zo maak je het:
Doe alle ingrediënten (behalve de rozijnen en amandelen) in een pan en verwarm langzaam op een laag vuur. en laat de wijn even trekken. Laat niet koken!
Serveer met de rozijnen en gepelde (blanke) amandelen. Je kunt de rozijnen ook mee laten trekken in de wijn.
Je kunt alle ingrediënten ook samenvoegen in bijvoorbeeld een weckpot (m.u.v. de rozijnen en amandelen) en een nacht koud laten trekken. Verwarm de glögg voor het serveren.
Doe alle ingrediënten (behalve de rozijnen en amandelen) in een pan en verwarm langzaam op een laag vuur. en laat de wijn even trekken. Laat niet koken!
Serveer met de rozijnen en gepelde (blanke) amandelen. Je kunt de rozijnen ook mee laten trekken in de wijn.
Je kunt alle ingrediënten ook samenvoegen in bijvoorbeeld een weckpot (m.u.v. de rozijnen en amandelen) en een nacht koud laten trekken. Verwarm de glögg voor het serveren.