Hallongrottor | Zweedse frambozenkoekjes
Hallongrottor betekent eigenlijk frambozengrotten, wat niet zo'n rare naam is voor dit Zweedse roomboterkoekje; in het midden van het koekje maak je een gat waarin je frambozenjam doet. Bak ze in een vormpje zodat ze niet helemaal uitlopen in de oven, gebruik een papieren cupcakevormpje bijvoorbeeld.

Je hebt nodig:
250 gr zelfrijzend bakmeel
100 gr suiker
een zakje vanillesuiker*
200 gr boter in stukjes
snufje zout
frambozenjam (of andere jam als je dat lekkerder vindt)

Zo maak je ze:
Meng het bakmeel, de suiker, vanillesuiker en het zout in een kom en voeg de stukjes boter toe en kneed snel met een koele hand tot een samenhangend deeg. Maak er een rol van met een doorsnede van ongeveer 4 cm. Wikkel in de rol in vershoudfolie en laat het deeg een half uur rusten in de koelkast.
Verwarm ondertussen de oven op 200 graden.
Snijdt, na de rusttijd, de rol in ca. 25 plakjes. Druk in het midden van elk plakje een gaatje met je duim wat je vult met een klein theelepeltje frambozenjam. Doe de koekjes in een vormpje op de bakplaat en bak ze ongeveer 10 minuten in de oven en laat ze daarna afkoelen.

Andere pagina's

Back to Top