"Rosa's Keuken is een keuken in zowel letterlijke als figuurlijke zin; een keuken die met eten te maken heeft, maar vooral ook een creatieve keuken. 

En daarnaast is Rosa's Keuken het portfolio van fotograaf & storyteller Anna Rubingh"

Je vindt in Rosa's Keuken vooral veel beeld en daarnaast vind je er recepten en verhalen. Verhalen met verschillende onderwerpen, over een land, een gebied of een interessant bedrijf of een leuke binnenkijker, want naast haar fotografie schrijft Anna ook redactionele stukken en is ze veel, zowel beroepsmatig als privé, met eten en receptuur bezig. In haar werk combineert ze alles waar ze van houdt; fotografie, verhalen vertellen in beeld, maar ook in woord en van alles wat met eten te maken heeft, dit leidt, naast haar werk voor tijdschriften, tot Rosa's Keuken, Anna's portfolio en visitekaartje.

Waarom heet het dan Rosa's Keuken vraag je je misschien af en niet Anna's Keuken bijvoorbeeld? 

Rosa is nog een laatste stukje wat over is gebleven van Rosa Rugosa, het bedrijf wat Anna, samen met haar zus, jaren lang heeft gehad en wat aan de wieg heeft gestaan van het beeld en de recepten die nu bij Rosa's Keuken staan. Het logo van Rosa's keuken is nog een laatste link met Rosa Rugosa, een winkel die velen associeerden met Scandinavië. De Zweedse recepten die Anna jaren lang voor Rosa Rugosa researchde, aanpaste naar Nederland, maakte, stylde en fotografeerde waren ontzettende populair en zijn gedeeltelijk ook hier weer terug te vinden, in een nieuw fotografisch jasje, dat dan wel. Ook sommige verhalen en beeldmateriaal uit de Rosa Rugosa tijd vind je hier, in een nieuwe context, terug, want Rosa Rugosa was vooral populair door de fotografie, verhalen en recepten. 
Rosa Rugosa was in de (meer dan) tien jaar van haar bestaan, door het beeld wat Anna voor Rosa neerzette, op zeer regelmatige basis te vinden in veel verschillende landelijke tijdschriften.

Anna werkt inmiddels als editorial & food fotograaf voor tijdschriften als o.a. Seasons en Landleven daarnaast schrijft ze en ontwikkelt ze recepten en werkt ze aan een eigen kookboek.

Fotografie in opdracht
"Een bedrijf runnen zonder fotomateriaal is eigenlijk bijna ondenkbaar geworden in deze tijd van websites en sociale media. Wil jij een duidelijk beeld neer kunnen zetten om daarmee je dienst of product beter te kunnen verkopen? Ik kan je daarmee helpen; door een prachtige serie professionele foto’s voor je te maken die jouw investering echt waard zijn."

Naast haar werk als editorial fotograaf is Anna ook beschikbaar als fotograaf voor jouw bedrijf; bijvoorbeeld je restaurant, hotel of B&B, of tuinbedrijf of voor jouw merk en product. Goede foto's die, niet alleen technisch goed zijn maar vooral ook qua sfeer pakkend zijn en net dat beetje meer vertellen, zijn ontzettend waardevol voor je bedrijf, dat weet Anna als geen ander omdat ze beide kanten kent, als voormalig eigenaar van een (interieur)bedrijf en als fotograaf en vormgever. 
Een bedrijf runnen zonder fotomateriaal is eigenlijk bijna ondenkbaar geworden in deze tijd van websites en sociale media. Wil jij je dienst of product beter verkopen en een duidelijk beeld neer kunnen zetten? Anna kan een prachtige serie professionele foto’s maken die jouw investering waard zijn. 
Met goed gemaakte foto's kun je lange tijd toe, soms zelfs jaren. Heb je interesse in een mooie serie van jouw bedrijf? Op de pagina fotografie in opdracht vind je in eerste instantie meer info en een prijsindicatie, natuurlijk kun je na het lezen van de info met Anna contact leggen over wat er mogelijk is (info@annarubingh.com)
Eerst meer lezen over Anna? Scroll even naar beneden.Editorial Fotografie

Anna altijd op zoek naar mooie bijzondere plekken voor haar editorial werk (werk voor tijdschriften). Het thema van Anna's redactionele werk laat zich het best omschrijven door "buitenleven".
Zo maakt Anna reportages over mooie lokale bedrijfjes en hun producten (vaak in combinatie met een aantal recepten (met foto's)), maar ook een mooie landelijke binnenkijker of een reportage van een mooi landgoed vallen binnen haar werk, of een reportage van een mooi ambacht. Heb je een mooi interieur, maak je iets bijzonders (ambachtelijks, handgemaakt) of maak je een mooi en lekker product of heb je een bijzonder (ambachtelijk agrarisch) bedrijf en lijkt het je leuk om mee te werken aan een reportage? Mail Anna dan even en vertel even iets over jezelf, je bedrijfje, ambacht of interieur en wie weet zie je jouw bedrijfje of huis of ander leuk iets wel terug in een tijdschrift! (info@annarubingh.com) (Uiteraard is medewerking aan een dergelijke reportage kosteloos voor je!)

Eerst meer lezen over Anna? Scroll even naar beneden.


"Heb jij een bijzonder huis en mooi interieur, een fijn ambachtelijk product of bedrijf?  En lijkt het je leuk om mee te werken aan een reportage voor een tijdschrift? "

Ik ben altijd op zoek naar bijzondere adressen voor mijn editorial werk voor verschillende tijdschriften""Mijn hart ligt in het neerzetten van een beeld, het maken van een concept en het vertellen van een verhaal. En als dat ook nog eens gecombineerd kan worden met eten dan ben ik helemaal in m'n element."
Over Anna
Dag! Ik ben Anna.

Ik studeerde af aan de ArtEZ  Hogeschool voor de Kunsten in Arnhem aan de prestigieuze afdeling Modevormgeving waarna ik jaren als freelance ontwerper en grafisch ontwerper werkte voor veel verschillende kledingmerken (o.a. voor O'Neill Europe en Tommy Hilfiger). Mijn drukke freelance werk combineerde ik met een studie aan de Fotoacademie Amsterdam, want fotografie, waar ik vanaf een hele jonge leeftijd al mee bezig was, bleef trekken, hoewel ik,  los van vrij werk maken, niet goed voor ogen had wat ik er mee zou willen.

Na jaren in Amsterdam te hebben gewoond verhuisde ik terug naar het noorden van het land waar ik nu in een oud boerderijtje woon, met honden, kippen en een kleine kudde zigeunerpaarden, een moestuin en een boerderijkeuken waarin ik veel kook, het liefst van eigen oogst.  Ik zette na mijn verhuizing naar het noorden een succesvolle lifestyle winkel op, samen met m'n zus. Het concept daarvan inspireerde velen.  Deze winkel, die uit zowel een fysieke als webwinkel bestond, was dan ook door de jaren heen regelmatig terug te vinden in verschillende lifestyle bladen en had naast klanten in heel Nederland ook veel klanten in het buitenland. 

Ondertussen werkte ik aan mijn fotografie portfolio, want dat is waar mijn hart ligt, in het neerzetten van een beeld, het maken van een concept en het vertellen van een verhaal. En als dat ook nog eens gecombineerd kan worden met eten dan ben ik helemaal in m'n element. 


Over fotografie, eten & countrylife
Fotografie en ik gaan een heel eind terug samen. Als klein meisje was ik al compleet gefascineerd door mijn vader's camera en wilde ik niks liever dan er mee fotograferen. Toen ik 7 was kreeg ik "eindelijk" mijn eerste camera, vlak voordat ik met mijn opa en oma 6 weken zou gaan rondtrekken met hun kleine caravan door Noorwegen in de lange zomervakantie, het was het begin van het grote avontuur, rondtrekken door de grote wijde wereld met een camera.

Iets anders waar ik ook vanaf dat ik echt klein was mee bezig was is koken, eerst kijkend hoe mijn moeder dat deed in haar kleine boerderijkeuken, staand op een klein stoeltje omdat ik anders niet op het aanrecht kon kijken. Het was niet iets wat mijn moeder altijd even leuk vond trouwens, dat ik, het liefst elke dag, wilde kijken hoe dat nou precies werkte, dat koken. Het mocht dan ook niet elke dag, m'n moeder werd daar zenuwachtig van, maar een paar keer in de week was het feest en pakte ik m'n kleine stoeltje en keek gefascineerd toe hoe m'n moeder kookte, ik weet nog dat het me ontzettend moeilijk leek om te bepalen hoeveel je van wat nodig had, hoe deed ze dat toch.. Toen ik net wat ouder was mocht ik langzaam zelf aan de slag en leerde al doende.

Ik groeide buiten op, met m'n ouders, zus en broer op een verbouwd boerderijtje in het noorden van het land. We hadden ponies en een grote groentetuin en boomgaard en we speelden veel buiten. Als kind had ik zelf mijn eigen groentetuintje waar ik het liefst aardbeien en sla in verbouwde. Sommige weekenden kwamen m'n opa en oma, opa hielp in de grote tuin, met spitten of wieden en oogsten of er werd hout gezaagd voor de houtkachel. Meestal bakte ik, als kind al, iets lekkers als opa en oma op bezoek kwamen.

Er is, sinds m'n kindertijd, eigenlijk niet veel veranderd in waar ik van hou. Ik hou nog steeds van buitenwonen, nu in m'n eigen boerderijtje, met m'n eigen dieren en m'n eigen moestuin. Ik hou nog steeds van koken, koken in m'n eigengebouwde boerderijkeuken het allerliefst met wat uit eigen tuin of van eigen erf komt. En ik hou nog steeds ontzettend van fotograferen.
Natuurlijk heb ik in de tussentijd veel geleerd, ik reisde de halve wereld rond, runde tijdens mijn studie aan de kunstacademie samen met m'n toenmalige vriend een restaurantje, deed later fotografie opleiding en maakte ontzettend veel vrij fotografie werk wat ik op specifieke momenten verkocht. Ik werkte voor talloze kledingmerken, en als graphic designer en zette een lifestylewinkel op. Kookte veel, voor vrienden en op familiebijeenkomsten, of gewoon lekker op en doordeweekse dag voor mezelf. 

In de basis is er dus eigenlijk weinig veranderd; ik hou nog steeds van "countryliving" en al haar facetten, koken, fotograferen en reizen en combineer inmiddels alles waarvan ik hou tot mijn beroep en dat is natuurlijk een voorrecht.
Back to Top