Laatst was ik te gast bij Mike & Ria. Ik maakte een reportage op hun prachtige monumentale boerderij op landgoed Nienoord, een oud landgoed bij het dorpje Leek in de provincie Groningen. De mooie monumentale boerderij is de basis van hun bedrijf waar ze een kudde van 300 schapen houden die grazen op het oude landgoed. Daarnaast runnen ze in het voorhuis van hun bijzondere monumentale boerderij een bed & breakfast.  In een van de kamers in het voorhuis, de kamer waar hun B&B gasten ontbijten, hangt, geschreven op een lange strook papier, dit recept, het recept van Ria's volmaakte brownies; mét dubbel chocola en veel knapperige pecan noten. Perfect voor bij een kop koffie, of thee.  En Ria's tip; serveer veel servetten bij deze fijne plakkerige brownies!

Je hebt nodig:

250 gr roomboter
350 gr pure choclade (minimaal 70% cacao en het liefst fairtrade)
3 eieren (bio)
250 gr bruine basterdsuiker
50 gr bloem (of gebruik zelfrijzend bakmeel, in dat geval gebruik je geen bakpoeder)
1 theelepel bakpoeder
snufje zout
175 gr grofgehakte pecan noten
Zo maak je ze:

Verwarm de oven voor op 170 graden (hete lucht op 160 graden)

Vet een bakblik van ca. 29x18,5 cm in (of bekleed 'm met bakbapier)

Breek de chocolade in stukjes en smelt deze samen met de boter "au bain marie" (plaats daarvoor een kom boven een pannetje zacht kokend water, smelt de chocolade en boter al roerend in de kom)
Laat het mengsel iets afkoelen.

Klop ondertussen de eieren en de suiker romig en voeg het chocolade mengsel toe. Roer het bakpoeder en het zout door de bloem en spatel dit door je natte ingrediënten.

Roer vervolgens de grofgehakte pecannoten door je beslag.

Doe alles in je bakblik en bak je brownies net onder het midden van je oven in ongeveer 40-45 minuten totdat het midden stevig aanvoelt (let op: brownies zijn nooit zo stevig als bv. cake)

Laat vervolgens de brownies afkoelen en snij ze in stukken.

Andere pagina's

Back to Top