Ragù in Italië is een langzaam gesudderd vlees in een tomaten saus, een echte Italiaanse ragù suddert minimaal 2 uur. Bolognese is de bekendste ragù, gemaakt van gehakt, ook deze hoort officieel minimaal 2 uur te sudderen om de smaken perfect tot z'n recht te doen komen. Italianen eten ragù alla bolognese eigenlijk altijd met tagliatelle, nooit met spaghetti, in Italië bestaat spaghetti bolognese dus niet, spaghetti eet je met andere meer olieachtige sauzen zoals bijvoorbeeld pesto of heel simpel met alleen olijfolie, knoflook en chilipepers.
Bij ragù serveer je dus tagliatelle, of omgekeerd, tagliatelle serveer je met ragù.
Met de saus die je over houdt  van de slow-cooked kipstoof maak je de meest fantastische ragù. Ik houd meestal genoeg over voor een fijne pasta saus, een echte ragù, de dag daarvoor langzaam gesudderd. Ik zorg er meestal ook voor dat er nog wat kip in zit voor de pasta de dag daarop.  Vis dat beetje kip uit de saus voor je de saus gaat maken en verwijder het vlees van de botjes en doe het afgehaalde vlees terug in de saus die je opwarmt. Kook ondertussen de tagliatelle in goed gezout water volgens de verpakking gaar. Als je saus nog wat vocht nodig heeft voeg dan wat van het pastawater toe.*
Giet de tagliatelle af en roer de saus door de tagliatelle, voeg als het nodig is nog wat pastawater toe en breng op smaak met zout en peper en rasp er parmezaanse kaas over.

* je kunt eventueel nog een blikje gepelde tomaten toevoegen als je net wat te weinig saus hebt. Als je dat doet moet je de saus wel weer even laten sudderen zodat de smaken goed samenkomen.  Breng ook even goed op smaak dan weer met zout en peper.


Het recept voor slow cooked kippenstoof vind je hier
© Anna Rubingh

Andere pagina's

Back to Top